Meteen naar de inhoud

DE KERSTHAAS

MARC-UWE KING
ASTRID HENN

Deze week in de boekenbabbel een prentenboek voor tijdens de kerstperiode: De Kersthaas. Spoiler alert: Dit is een top boek voor jong en oud! Hieronder lees je alles over dit boek.

Een tegendraads boek voor alle kinderen die weleens andere plannnnen hebben dan die van hun ouders.
De zoon van de Kerstman heeft een probleem: hij houdt niet van chocolademelk, sneeuw en skiën en hij heeft ook nog eens kerstboom- en rendierallergieën. De jongen houdt veel meer van lente, hazen en gekleurde eieren. Eigenlijk wil hij het liefste Paashaas worden wanneer hij later groot is.
Maar dat ziet zijn vader totaal niet zitten. Zijn zoon moet hem beslist opvolgen als Kerstman, zelfs zijn over-over-over-grootvader vulde al kindersokken. Het is al eeuwen een familietraditie…”

Laat ik beginnen met te vertellen dat dit boek geschreven is door de schrijver van de NEE Hoorn. Als je fan was van de NEE Hoorn, dan mag dit boek sowieso niet ontbreken in jouw collectie! Ken je de NEE Hoorn niet, maar zoek je nog een tof boek om te gebruiken tijdens de kerst periode? Dan is dit het boek dat je MOET hebben!

Om te beginnen is het boek geschreven op rijm. Ik denk dat iedere klas in de maand december meer tijd besteed aan rijmen, dus dit boek sluit daar naadloos op aan. Daarnaast is dit prentenboek niet alleen geschikt om in groep 1/2 te gebruiken, maar zeker tot en met groep 6 (en stiekem ook wel voor groep 7/8). Nu hoor ik je denken: een prentenboek in de bovenbouw? Jazeker!

Dit boek gaat over de zoon van de kerstman. Hij moet de familietraditie voortzetten, maar dit wil hij helemaal niet! Hij somt allemaal redenen op waarom hij dat niet wil. Hij wil graag zelf bepalen wat hij wil worden als hij groter wordt. Een verhaal waar heel veel kinderen zich in kunnen herkennen. Daarnaast zitten er prachtige prenten bij. Nu hoor ik je denken: ja leuk hoor, maar waarom is dit ook een leuk boek voor de bovenbouw? Nou! Omdat er heel veel grapjes verstopt zitten in dit boek, zowel in de tekst als in de prenten. De kerstelfen dreigen om te staken en laten allemaal hints achter in het boek. Heb je wel eens kippen op schaatsen gezien? Kortom: een top boek voor tijdens de feestdagen!

Babbelpunten: 10/10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *