Meteen naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DE CHOCOLADETANDARTS

En 237 andere waanzinnige beroepen
TOSCA MENTEN

De chocoladetandarts is een van de kerntitels voor de Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil. In deze blog vertel ik jou wat ik van dit boek vond. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“Wist je dat de gaatjes voor de hazelnoten in je chocoladereep worden geboord door een chocoladetandarts? Dat een bacteriejager op reuzenbacteriën jaagt en dat graskappers vrolijke dreadlocks kunnen draaien in je gazon? Slist je papegaai Harrie? Breng Harrie naar de papegaaienlogopedist. En heb je altijd al een spookexamen willen doen? Dit is je kans!

De chocoladetandarts is een nieuwe hilarische verhalenbundel over waanzinnige beroepen die alleen Tosca Menten kan bedenken. Haar knotsgekke verhalen worden aangevuld met nutteloze weetjes, maffe lijstjes, grappige cartoons en heel veel geestige tekeningen van Geert Gratama.”

WAT VIND IK?
Ik ben persoonlijk een enorme fan van Tosca Menten. Ik lees al haar boeken graag en kon daarom ook niet wachten toen dit boek op de deurmat viel. Het boek is eigenlijk een soort verhalenbundel met een overkoepeld thema: beroepen. Waanzinnige (en vaak ook knotsgekke) beroepen. Er zit veel afwisseling in, waardoor het lekker makkelijk weg leest. De beroepen die uitgebreider beschreven worden door een kort verhaal spreken goed tot de verbeelding. Ik denk dat kinderen regelmatig in een deuk zullen liggen. Dat dit boek ook een van de kerntitels van de kinderboekenweek is geworden snap ik daarom helemaal!

BABBELPUNTEN: 10/10.

BOEKENPRET
Dit boek staat vol met allemaal knotsgekke beroepen. Het leukste is als veel van deze beroepen tot leven komen. Daarom de volgende opdracht: kies één van de beroepen uit van de lijstjes met andere beroepen. Maak voor dit beroep een reclameposter om dit beroep te promoten. Klik op de download button hieronder om het bestand te downloaden.

DE CHOCOLADETANDARTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *