Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DE OPBLAASBENDE

BIJNA LEK
BETH GARROD & JESS HITCHMAN

Deze week in de boekenbabbel: De opblaasbende. Hieronder lees je alles over dit boek, wat ik ervan vond en een verwerkingsopdracht in de Boekenpret.

“Humoristische graphic novel over opblaasfiguren, boordevol grappige illustraties.

Flamingo, Cactus, Donut en Watermeloen zijn vergeten opblaasfiguren die op de afdeling gevonden voorwerpen wonen.
Flamingo wordt een ster! Dat weet de opblaasbende zeker, dus als de feestelijke opening van het nieuwe golfslagbad allerlei cameraploegen het waterpark in lokt, bedenken ze een gedurfd plan om hem beroemd te maken. Of zal een zwerm vreemde vogels uit het verleden Flamingo’s droom als een zeepbel uit elkaar laten spatten? Zet je schrap, wereld, want Flamingo gaat de boel OPBLAZEN!”

WAT VIND IK?
Ik vond dit toch wel een van de leukste graphic novels die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Voorin het boek worden eerst alle personages aan je voorgesteld. Hierdoor heb je meteen al het gevoel dat je ze kent voordat je gaat lezen. De illustraties in dit boek zijn niet in kleur, maar dit is zeker geen minpunt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel verfrissend vond dat dit boek anders vormgegeven was. Er gebeurt veel op iedere bladzijde en er zijn veel details zichtbaar. Maar wat ik het belangrijkste vind: er zit veel humor in dit boek. Ik heb veelvoudig hardop gelachen. Dit kwam niet alleen door het verhaal, maar ook door alle woordgrapjes die erin verstopt zitten. Daarnaast is het verhaal ook boeiend genoeg om te blijven lezen. Er zitten veel flashbacks in wat mij geboeid hield. Wat mij betreft zeker een aanrader voor de middenbouw en misschien ook nog wel een beetje voor bovenbouw. Ik denk dat zij de woordgrapjes die er in dit boek zitten misschien wat beter begrijpen.

Babbelpunten: 9/10.

BOEKENPRET
In deze boekenpret wordt er een nieuw gerecht bedacht voor Donut. Klik op de downloadbutton onder de afbeelding om het te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *