Meteen naar de inhoud

REKENEN IN DE RUIMTE

Rekenen in de ruimte is een werkvorm waarbij de leerlingen al bewegend oefenen met bepaalde rekendoelen. Hieronder lees je hoe het werkt.

Rekenen in de ruimte sluit perfect aan bij Wereld in Getallen versie 5 en is beschikbaar voor groep 5 en groep 6. Bij ieder blok, komen er twee doelen beschikbaar die geoefend kunnen worden. De doelen die je dat blok oefent, worden ook dat blok getoetst. Het zijn dus doelen die vorig blok aangeboden zijn. Zo blijven de vaardigheden in het actieve geheugen van de leerlingen. Ondanks dat deze producten ontwikkeld zijn om aan te sluiten bij Wereld in Getallen, kunnen ze ook zeker methodeonafhankelijk gebruikt worden. Op de opdrachtkaartjes en op het antwoordenblad staat de methodespecifieke strategie niet vermeld, dus je kunt er alle kanten mee op.

HOE WERKT HET?

Materialen per doel:
– Kaartjes met vragen
– Antwoordenblad
– Nakijkblad
– Nakijkblad met QR-codes
– Antwoordkaartjes met QR-codes

Print de kaartjes. Je kunt ze eventueel lamineren. Hang de kaartjes met de sommen verspreid op in de ruimte. Dit kan het klaslokaal zijn, maar bijvoorbeeld ook de gang. De leerling pakt een antwoordenblad. De leerling gaat vervolgens in de ruimte, waarin de kaartjes hangen, op zoek naar een som. De som wordt in het goede hoekje opgeschreven en uitgerekend. Zijn alle sommen opgeschreven en uitgerekend? Dan kunnen deze nagekeken worden met het antwoordenblad of met de qr-codes.

Er zitten twee task box opbergen & uitleg kaartjes bij. Mocht jouw methode gebruik maken van een andere strategie, dan heb je daar ook een optie voor.

BUNDEL

Je kunt alle doelen los van elkaar aanschaffen, maar ze zijn ook in een voordeelbundel beschikbaar. Deze bundel bestaat uit 18 producten, 2 per thema. Bij de bundel zitten ook labels voor een koffer: zowel een grote als een kleine.

Klik hieronder op jouw groep om naar de producten te gaan.

GROEP 4 (VANAF 11/08)
GROEP 5
GROEP 6
GROEP 7
GROEP 8 (VANAF 11/08)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *