Ga naar de inhoud

WERKWOORDSPELLING IN DE RUIMTE

Werkwoordspelling in de ruimte is een werkvorm waarbij de leerlingen al bewegend oefenen met bepaalde doelen. Hieronder lees je hoe het werkt.

Werkwoordspelling in de ruimte sluit perfect aan bij Taal Actief versie 4 en is beschikbaar voor groep 7 en groep 8. Bij ieder thema, komen er twee doelen beschikbaar die geoefend kunnen worden. De doelen sluiten aan bij het aanbod van dat thema. Je kunt deze doelen ook tijdens een ander thema nog eens aanbieden om ervoor te zorgen dat dit in het actieve geheugen blijft. Ondanks dat deze producten ontwikkeld zijn om aan te sluiten bij Taal Actief kunnen ze ook zeker methodeonafhankelijk gebruikt worden. Op de opdrachtkaartjes en op het antwoordenblad staan de methodespecifieke termen niet vermeld, dus je kunt er alle kanten mee op.

HOE WERKT HET?

Materialen per doel:
– Kaartjes met vragen
– Antwoordenblad
– Nakijkblad
– Nakijkblad met QR-codes
– Antwoordkaartjes met QR-codes

Print de kaartjes. Je kunt ze eventueel lamineren. Hang de kaartjes met de sommen verspreid op in de ruimte. Dit kan het klaslokaal zijn, maar bijvoorbeeld ook de gang. De leerling pakt een antwoordenblad. De leerling gaat vervolgens in de ruimte, waarin de kaartjes hangen, op zoek naar een vraag. Het antwoord op de vraag wordt opgeschreven. Zijn alle vragen beantwoord? Dan kunnen deze nagekeken worden met het antwoordenblad of met de qr-codes.

Er zitten twee task box opbergen & uitleg kaartjes bij.

BUNDEL

Je kunt alle doelen los van elkaar aanschaffen, maar ze zijn ook in een voordeelbundel beschikbaar. Let wel op! Dit is een groeibundel. Dit betekent dat deze bundel nog niet compleet is. Per thema staat aangegeven wanneer het online komt. Het enige wat je dan hoeft te doen is op de website in te loggen op je account en de nieuwe producten te downloaden. Per thema zullen er steeds 2 producten bijkomen. Deze bundel zal dus uit 18 producten bestaan. Bij de bundel zitten ook labels voor een koffer: zowel een grote als een kleine.

Klik op de afbeelding hieronder om naar het product te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *