Ga naar de inhoud

PIM PAM PET WOORDSOORTEN

Misschien wel een van de oudste spelletjes die we kennen: Pim Pam Pet. Pim Pam Pet is perfect voor het oefenen van woordsoorten! Met dit spel laat je leerlingen oefenen met: zelfstandig naamwoorden, bijvoeglijk naamwoorden, werkwoorden, voorzetsels en samenstellingen.

WAT HEB JE NODIG?

* Kaartjes uit de download.
* Pim pam pet spel.
* Eventueel een bel.

HOE WERKT HET?

De speler draait een letter op het Pim Pam Pet spel, bijvoorbeeld de letter “k”. Vervolgens pakt de speler een kaartje. Op het kaartje staat een woordsoort, bijvoorbeeld een zelfstandig naamwoord. Er moet dan een zelfstandig naamwoord genoemd worden met de letter “k”, bijvoorbeeld “kat”. Is het goed? Dan mag de speler het kaartje houden. Is het antwoord fout? Dan gaat het kaartje weer onderop de stapel. Het kan ook zijn dat de speler een kaartje pakt waar een handeling op staat, bijvoorbeeld “lever al je kaartjes in”. Deze handeling wordt dan uitgevoerd.

VARIATIE BIJ EEN FOUT ANTWOORD

Wanneer de speler een fout antwoord heeft gegeven bij het noemen van het zelfstandig naamwoord met de letter “k”, kun je het kaartje ook in spel houden door er een extra spel element aan toe te voegen. Voor dit spel element heb je een bel nodig. De andere spelers mogen namelijk, op het moment dat er een fout antwoord gegeven wordt, proberen het kaartje in handen te krijgen. Dit doen ze door zo snel mogelijk op de bel te drukken. De speler die als eerste op de bel heeft gedrukt, mag proberen het goede antwoord te geven. Is het antwoord goed? Dan mag die speler het kaartje houden. Is het antwoord fout? Dan mogen de andere spelers wederom proberen het kaartje in handen te krijgen.

VARIATIES IN AANBOD

Je kunt zelf kiezen welke woordsoorten je aan het spel toevoegt.

HEB JE GEEN SPEL?
De reiseditie bevat een volwaardige draaischijf. Klik hieronder om hem te bestellen!

HEB JE GEEN BEL?

Klik hieronder om er een te bestellen.

DOWNLOAD

2 reacties op “PIM PAM PET WOORDSOORTEN”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *