Ga naar de inhoud

DRAAI & KOPPEL MEERVOUDSVORMEN

Dit bordspel is er in acht verschillende versies om meervoudsvormen van zelfstandig naamwoorden te oefenen voor groep 4 t/m 7. Ieder spel heeft drie verschillende spelborden. Op ieder spelbord bevat 17 zelfstandig naamwoorden.

WAT HEB JE NODIG?
* Spelbord: paars/roze/blauw.
* Pionnen.
* Spinner (met draaischijf) / dobbelsteen met de getallen 1 en 2.
* Werkblad.
* Antwoordenblad paars/roze/blauw.

HOE WERKT HET?
De spelers beginnen in de paarse cirkel met de gele ster en eindigen in de andere paarse cirkel met de gele ster. Eén spelbord is te gebruiken voor maximaal 4 spelers. Met meer dan 4 spelers zal het spel te lang duren.

Iedere speler draait met de spinner of gooit met dobbelsteen en gaat het aantal ogen vooruit. Het woord dat in dat vakje staat, wordt op het werkblad in de kolom enkelvoud geschreven. Volgens wordt het meervoud in de kolom ernaast geschreven. Komt de speler uit op een paars vakje met een ster, dan mag hij zelf een zelfstandig naamwoord bedenken en dit opschrijven. Dit moet wel in dezelfde categorie vallen. Leerlingen hoeven niet te wachten tot de speler die aan de beurt is, klaar is met schrijven. Dit zorgt ervoor dat het tempo hoog blijft en leerlingen actief betrokken blijven bij het spel. Voor ieder goed geschreven meervoudsvorm is 1 punt te verdienen. De speler die aan het eind de meeste punten heeft verzameld, wint. Je kunt het spel ook spelen zonder punten systeem.

TIP: door de verschillende versies met elkaar te mixen, kun je goed inspelen op de onderwijsbehoeften.

Wanneer je geen (beschrijfbare) dobbelsteen hebt, kun je gebruik maken van een spinner. In iedere bundel is er één toegevoegd. Je hebt dan nog wel een draaibare pijl o.i.d. nodig.

DRAAI & KOPPEL meervoudsvormen van zelfstandig naamwoorden Is beschikbaar in de volgende versies (Klik op de afbeelding om het naar het product te gaan):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *