Ga naar de inhoud

PAASEIEREN

Het is bijna Pasen. Hierbij heb ik een leuke activiteit bedacht met paaseieren. Je kunt deze activiteit op verschillende manieren inzetten: als activiteit met de hele klas, als activiteit in een hoek, als klaarwerk etc.

WAT HEB JE NODIG?
* Paaseieren waar iets in kan, bijvoorbeeld die van de Action. Deze hebben 8 verschillende kleuren. Bij deze activiteit wordt uitgegaan van 8 verschillende eieren.
* Kaartjes uit de download.
* Werkblad uit de download
* Antwoordenblad uit de download

VOORBEREIDING ACTIVITEIT MET DE HELE KLAS
Stop in alle eieren een som. Je hebt ten minste net zoveel eieren nodig als je leerlingen hebt. Voorbeeld: je hebt 23 leerlingen, er zijn 8 verschillende kleuren eieren, je hebt dan ten minste 24 eieren nodig. Je hebt dus meerdere eieren met dezelfde kleur. In alle rode eieren stop je dezelfde som.  Je hebt dus in totaal 8 verschillende sommen. De eieren stop je vervolgens in een mand / emmer.

VOORBEREIDING ANDERE VORM
Stop in alle eieren een som. Je hebt ten minste net zoveel eieren nodig als je leerlingen hebt. De eieren stop je vervolgens in een mand / emmer.

HOE WERKT HET?
De leerling haalt een ei uit de mand, geeft het ei op het werkblad dezelfde kleur als het ei dat er gekozen is. De leerling schrijft de som op op het werkblad en rekent deze uit. De som wordt vervolgens weer terug gestopt in het ei en het ei gaat terug in de mand. De leerling pakt vervolgens een andere kleur. Dit doen ze totdat alle kleuren eieren aan bod zijn geweest.

VERSCHILLENDE VERSIES
Voor deze activiteit heb ik verschillende versies gemaakt. Je vindt ze hieronder. Klik op de afbeelding om naar de download te gaan.

TIP! Je kunt ze ook met elkaar mixen wanneer je leerlingen aan verschillende doelen wilt laten werken.

2 reacties op “PAASEIEREN”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *