Ga naar de inhoud

KLASSENBINGO

Het klassieke bingo spel kennen we inmiddels in allerlei soorten en maten. Maar wist je dat je een bingo spel ook in kunt zetten voor een groepsbeloning? Hieronder lees je hoe het werkt.

MATERIALEN:
* Grote bingokaart (5 verschillende)
* Bingokaartjes met afbeeldingen
* Eventueel kleine bingokaarten
* Bestand beloningskaarten
* Pot / bakje voor de bingokaartjes
* Magnetisch tape

VOORBEREIDING:
Print en lamineer de grote bingokaart en de bingokaartjes. Hang deze zichtbaar op een bord in het lokaal. Wil je dat de leerlingen een eigen kaartje in of op hun laatje/kastje/tafel hebben, print dan ook de kleine bingokaarten (4 op 1 pagina). Bepaal van de voren welke beloning de groep kan verdienen. Dit kun je zelf bedenken of samen met de groep. Hang deze op de bingokaart. Bepaal ook wanneer de beloning behaald wordt, bijvoorbeeld bij een volle rij of een volle kaart. Er zit een apart bestand bij om jouw eigen beloningskaartjes te maken.

HOE WERKT HET?
Leg uit dat de groep de puzzel compleet moet maken om deze groepsbeloning te behalen. Zorg voor ongeveer 2 momenten per dag (dit mag uiteraard ook meer zijn als jouw groep dit nodig heeft) hebt wanneer de groep kan werken aan het behalen van de beloning. Zorg er in het begin voor dat de leerlingen dit “makkelijk” kunnen behalen zodat ze succeservaringen opdoen en gemotiveerd raken en blijven om de beloning te halen. Iedere keer dat het lukt, verdient de groep één bingokaartje. Deze wordt blind getrokken en op de bingokaart gehangen / geplakt. Zo is de voortgang voor de groep goed zichtbaar . Heeft de groep bingo? Dan is het doel behaald.

VEEL PLEZIER!

Voor nu is alleen nog net thema “back to school” beschikbaar. Hier worden meer thema’s aan toegevoegd! Houd Facebook / Instagram in de gaten!

Klik op de afbeelding hieronder om naar het product te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *