Ga naar de inhoud

WERKWOORDENBINGO: LENTE

Bingo is misschien wel één van de meest favoriete spellen om in de klas de spelen. Na de zomer versie en de winterversie van de werkwoordenbingo is het er nu ook in het thema lente! Met dit spel oefen je het vervoegen van werkwoorden. Je leest hieronder hoe het werkt en in welke versies dit spel beschikbaar is.

MATERIALEN:
* Bingokaarten.
* Bingo kaartjes voor de leerkracht / spelleider.
* Pen / Potlood / Wisbordstift / Fiches.

VOORBEREIDING:
Print voor alle leerlingen een bingokaart. Er zijn 30 Bingokaarten beschikbaar. Ze zijn te herkennen aan het nummer rechts onderin op de bingokaart. Ze zijn ontworpen op A5 formaat. Vind je dit te groot? Kies dan bij het afdrukken voor een afdruk met 2 pagina’s op 1 pagina. Print de Bingokaartjes voor de leerkracht. Je kunt ervoor kiezen om ze te lamineren zodat je ze vaker kunt gebruiken.

TEGENWOORDIGE TIJD
VERLEDEN TIJD
VOLTOOID DEELWOORD

HOE WERKT HET?
De leerkracht pakt een kaartje en leest de vervoeging en het werkwoord voor: “de ik-vorm van fietsen”. De leerlingen zoeken vervolgens op hun Bingokaart naar “fiets”. Verder gelden alle regels die horen bij Bingo.

VERSIES
Dit spel is beschikbaar in 3 verschillende versies. In alle versies zijn zowel sterke als zwakke werkwoorden opgenomen. LET OP! De werkwoorden die gebruikt worden in de werkwoorden bingo verleden tijd & verleden tijd met voltooid deelwoord zijn hetzelfde. Alleen de vormen van de werkwoorden zijn aangepast.

Klik op de afbeelding hieronder om naar het product te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *