Ga naar de inhoud

WERKWOORDEN DOBBEL VALENTIJN

Dobbelspelletjes zijn er inmiddels in vele soorten en maten. Een werkwoorden dobbel mag hier sowieso niet in ontbreken! Je kunt deze gebruiken om het vervoegen van werkwoorden in te oefenen. Hieronder leg ik uit hoe dit werkt.

WAT HEB JE NODIG?
* Werkblad voor iedere leerling.
* 2 dobbelstenen per tweetal / groepje.
* Pen / potlood.

HOE WERKT HET?
Van te voren moet je even bedenken of je de leerlingen in tweetal of in een groepje wilt laten werken. Dit heeft namelijk te maken met de hoeveelheid dobbelstenen die je nodig hebt. In deze uitleg ga ik uit van het werken in tweetallen.


Ieder tweetal heeft twee dobbelstenen, en iedere leerling een eigen werkblad. Een van de twee begint door met de dobbelstenen te gooien. Het aantal ogen dat gegooid wordt, verwijst naar een rij en een kolom. Hieronder een voorbeeld.

STAP 1
STAP 4
STAP 2
STAP 3

In dit voorbeeld is er 1 en 4 gegooid met de dobbelstenen. Dit betekent dat de ik-vorm van het werkwoord zullen opgeschreven moet gaan worden. Het wordt ingevuld in het lege hokje wat daarbij hoort.

Er zitten 3 verschillende versies in de download:

TEGENWOORDIGE TIJD
TEGENWOORDIGE TIJD & VERLEDEN TIJD
TEGENWOORDIGE TIJD, VERLEDEN TIJD & VOLTOOID DEELWOORD

Er zit een bewerkbaar bestand bij, zodat je je eigen werkwoorden in kunt vullen. Klik op de afbeelding hieronder om naar de download te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *