Ga naar de inhoud

PECH ZEG! WERKWOORDEN

Dit spel is de Nederlandse variant van Go Fish! Dit spel is er in tal van verschillende versies om te oefenen met het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige tijd en in de verleden tijd.

MATERIALEN:
* Kaartjes.

Werkwoorden vervoegen in de tegenwoordige tijd.
Werkwoorden vervoegen in de verleden tijd.
Werkwoorden vervoegen in de verleden tijd met voltooid deelwoord.

HOE WERKT HET?
De kaartjes worden geschud. Alle leerlingen (2 – 4 spelers) krijgen 3 kaartjes. De rest van de kaartjes liggen op een afpak stapel. Ze moeten vervolgens proberen om de vervoegingen van het werkwoord in handen te krijgen zodat ze een trio kunnen maken. De speler die aan de beurt is vraagt aan een speler naar keuze: “Heb jij voor mij van het werkwoord lopen: ik loop?”. Wanneer de andere speler dit kaartje heeft, moet hij dit overhandigen. Heeft de speler nu een trio? Dan mag hij dit op tafel leggen. Heeft hij geen trio, dan gebeurt er niets. Dan is de beurt voorbij. Heeft hij het kaartje dat gevraagd wordt niet, dan zegt hij: “Pech zeg!”. De speler die aan de beurt was, moet nu een kaartje pakken van de afpakstapel. Nu is zijn beurt voorbij en is de volgende speler aan de beurt. Heeft een speler geen kaartjes meer? Dan mag hij tijdens zijn volgende beurt gewoon weer een kaartje vragen aan een andere speler die hij of krijgt, of een kaartje moet pakken van de afpakstapel. De speler die aan het einde van het spel de meeste trio’s heeft, wint!

Tip: je kunt er ook voor kiezen om leerlingen 5 kaartjes te geven bij de start van het spel. Hierdoor komt het spel sneller op gang. Handig wanneer je iets minder tijd hebt!

VARIATIE
Je kunt de kaartjes ook aanvullen of mixen met andere vervoegingen van werkwoorden.

LET OP!
De kaartjes in de verleden tijd komen in twee versies: met en zonder voltooid deelwoord. De werkwoorden in deze twee versies zijn hetzelfde.

PECH ZEG! Werkwoorden is beschikbaar in de volgende versies:
(Klik op de afbeelding om het naar het product te gaan)

BUNDEL MET ALLE PRODUCTEN HIERBOVEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *