Meteen naar de inhoud

Stations

Het werken in circuitvorm is één van mijn favoriete werkvormen in de klas. Het probleem dat ik vaak had met een circuit, is de voorbereiding. Wanneer je een circuit in wilt richten, moet je vaak verschillende activiteiten bij elkaar zoeken om dit in te richten. Uren speuren op websites en social media naar materiaal dat aansluit bij het doel / de doelen die je in wilt zetten. Dit kost altijd super veel tijd. Zonde, want de (voorbereidings)tijd in het onderwijs is al zo schaars. Met deze Stations is dit verleden tijd! 

Wat zijn Stations?
Stations is een kant en klaar pakket met activiteiten die je in kunt zetten om een circuit in te richten. In ieder product zitten maar liefst 10 (!) activteiten die je hiervoor in zou kunnen zetten. Het zijn activiteiten die aansluiten bij het doel waar het pakket voor gemaakt is. Daarnaast sluiten de activiteiten ook goed op elkaar aan. Met het pakket heb je dus in één keer materiaal om 10 Stations in te kunnen richten in je circuit. Printen, lamineren en klaar! 

Wat kan ik ermee?
Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van alle 10 de activiteiten tegelijkertijd of dat je maar een selectie aanbiedt. Het voordeel van 10 activiteiten aanbieden is dat je de groepjes klein kunt houden. Je zou dan jouw leerlingen gericht in kunnen delen naar onderwijsbehoefte. Ook kun je leerlingen indelen bij specifieke activiteiten. Dit kun je doen met de handige planner die erbij zit. Je zou natuurlijk ook steeds maar een paar activiteiten aan kunnen bieden. Kortom: je hebt heel veel mogelijkheden met dit complete pakket! 

Planner 
Bij ieder product zit een planner. Met deze planner kun je iedere ronde dat je de Rekenstations in wilt zetten. Ook zit er een lege planner bij als je met maar een selectie van de stations aan de slag wilt. Je krijgt deze planner in een PDF bestand en in een bewerkbare PowerPoint. 

Per ronde kun je: 
* De leerlingen indelen per station.
* Evalueren.
* Acties en notities opschrijven.

Daarnaast zit er ook een bordplanner bij. Met de bordplanner kun je op het bord inzichtelijk maken voor de leerlingen in welk groepje zij zitten en bij welk station zij moeten starten. Je krijgt de bordplanner in een bewerkbare PowerPoint. Ook zit er een zip bestand bij met losse slides. Deze kun je als achtergrond invoeren in bijvoorbeeld Gynzy, Prowise of een Google presentatie. 

De komende periode komen er een aantal Rekenstations online. Op termijn worden deze wellicht  uitgebreid naar ook taal en spelling. 

REKENSTATIONS
Klik op de afbeelding hieronder om naar het blogbericht te gaan. Hier krijg je meer informatie over het product.