Meteen naar de inhoud

WOORDEN HOP TAAL ACTIEF 5

NIEUW! Je kunt nooit genoeg consolideerspellen hebben. Dit spel is zeker een consolideerspel om toe te voegen in jouw collectie! Hieronder lees je hoe je Woorden Hop speelt.

MATERIALEN:

* spelbord.
* kaartjes.
* pionnen.
* antwoordenblad.

HOE WERKT HET?
Iedereen begint in het vakje start. De kaartjes worden (eventueel geschud) op een afpakstapel gelegd. Iedere speler draait met de spinner of gooit met dobbelsteen en gaat het aantal ogen vooruit. Kom je op een vakje waar een bal in afgebeeld staat, dan pak je een kaartje van de stapel. Je noemt het antwoord of schrijft het op het antwoordenblad. Is het antwoord goed, dan mag de speler het kaartje houden. Is het antwoord fout, dan wordt het kaartje onderop de stapel gelegd. Kom je op een vakje waar een handeling op staat, dan voer je deze uit. Kom je op een vakje waar een ster in staat, dan mag je een kaartje kiezen uit de stapel. Voor ieder goed antwoord is 1 punt te verdienen. De speler die aan het eind de meeste punten heeft verzameld, wint.

VARIATIES:
Je kunt heel makkelijk variëren met dit spel. Je kunt bijvoorbeeld alleen de kaartjes met de woorden in het spel doen. Je kunt ook alleen de kaartjes met de antwoorden in het spel doen. Je kunt ze mixen en je kunt iedere week apart aanbieden. Extra variatietip: mix de kaartjes met een ander thema!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *