Ga naar de inhoud

DOBBEL & KLEUR: STOFFELIJK BIJVOEGLIJK NAAMWOORD

Woordsoorten… wat vinden kinderen dit in het begin toch moeilijk! Deze werkvorm kun je gebruiken voor het herkennen en benoemen van woordsoorten. Na het zelfstandig naamwoord, het bijvoeglijk naamwoord en het werkwoord, in deze download het werkwoord.

WAT HEB JE NODIG?
* Werkblad voor iedere leerling of 1 werkblad per tweetal.
* 2 dobbelstenen per leerling / tweetal.
* kleurpotlood of stift.

HOE WERKT HET?
Van te voren moet je even bedenken of je de leerlingen zelfstandig of in tweetallen wilt laten werken. Dit heeft namelijk te maken met de hoeveelheid dobbelstenen die je nodig hebt.

ZELFSTANDIG
Iedere leerling heeft een werkblad, twee dobbelstenen en een kleurpotlood. Er wordt met de dobbelstenen gegooid. et aantal ogen dat gegooid wordt, verwijst naar een rij en een kolom. Is dit woord een stoffelijk bijvoeglijk naamwoord? Dan wordt het woord gekleurd. Is dit geen stoffelijk bijvoeglijk naamwoord? Dan blijft het hokje leeg. Kun jij alle stoffelijke bijvoeglijke naamwoorden vinden?

TWEETALLEN
Ieder tweetal heeft twee dobbelstenen, en delen ze samen een werkblad. Beide leerlingen hebben een andere kleur potlood. Een van de twee begint door met de dobbelstenen te gooien. Het aantal ogen dat gegooid wordt, verwijst naar een rij en een kolom. Is dit woord een stoffelijk bijvoeglijk naamwoord? Dan wordt het woord gekleurd. Is dit geen stoffelijk bijvoeglijk naamwoord? Dan blijft het hokje leeg. Heb jij aan het eind de meeste hokjes gekleurd? Dan win jij!

Klik op de afbeelding hieronder om naar de download te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *